top of page

PUUR

EENVOUD

GASTVRIJ

THUIS KOMEN...

RUST

AANDACHT

RUIMTE

NATUUR

Zorgboerderij Het Kleine Bos

WIE ZIJN WIJ

Wij zijn Willem-Jan en Heike van Alphen. Samen met onze twee kinderen wonen en werken wij op ons melkveebedrijf aan de rand van Boxtel, vlakbij het natuurgebied De Kampina. De naam van onze zorgboerderij heeft dan ook alles te maken met dit prachtige bos en een stukje historie van Boxtel. Veel oude benamingen rond Luissel – de locatie van onze zorgboerderij – zijn terug te vinden in de lokale geschiedenis. De betekenis van Luissel is waarschijnlijk ‘het kleine bos, naast het grote bos’. Het grote bos is de huidige Kampina.

Naast deze melkveetak biedt onze Zorgboerderij het Kleine Bos een mooie plek, zorg en aandacht aan ouderen uit Boxtel en omgeving die behoefte hebben aan ruimte, rust en gezelschap.De dagelijkse activiteiten op onze boerderij zorgen voor een welkome balans in lichaam en geest.

Onze passie en expertise op het gebied van zorg voor mens en dier, biedt een veilige thuisbasis. Heike is dan ook al enige tijd met veel plezier werkzaam in de ouderenzorg, waarin zij haar diploma's heeft behaald en verschillende (zorg)functies heeft uitgevoerd en ervaring heeft opgedaan. Het 'boer zijn' is Willem-Jan met de paplepel ingegoten.

Vol gedrevenheid is hij dan ook werkzaam op het bedrijf wat hij in 2009 van zijn ouders overnam.

Door hun beide krachten te bundelen en hun visie rondom maatschappelijk belang en draagvlak uit te willen dragen ,ontstond het plan te gaan 'bouwen' aan Het Kleine Bos.

Naast hetgeen de locatie kleinschalig is opgezet werd er ook gedacht aan een duurzame inrichting ervan. Er werd geinvesteerd in zonnepanelen en een warmteterugwinningssysteem om zowel de verbouwde ontvangstruimte als een gedeelte van het woonhuis te laten verwarmen.

 

Hebben wij u nieuwsgierigheid en interesse gewekt ,kom dan gerust eens langs bij

Het Kleine Bos!

"Zorgboerderij Het Kleine Bos biedt een mooie plek, zorg en aandacht aan ouderen uit Boxtel en omgeving die behoefte hebben aan ruimte, rust en gezelschap."

IMPRESSIE ZORGBOERDERIJ HET KLEINE BOS, BOXTEL

impressie
CONTACT
IMG_jan415597-003-1024x683
04
13
HetKleineBos (5)
IMG-20211004-WA0000 (2)
HetKleineBos (14)
IMG_jan415597-006-1024x683
16
KWA_2396
HetKleineBos (3)
15
HetKleineBos (4)
HetKleineBos (12)
bottom of page